vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Tekniskt samråd imorgon

Kategori: Planera bygge

Imorgon är det dags för tekniskt samråd, har idag fått ytterligare några kommentarer om varför vår bygglovshandläggare i sista sekunden begärde in fasadfärg och takfärg trots att flera personer menar att vi inte ska behöva uppge det för att få godkänt bygglov pga att vi ska bygga i ett område som inte är detaljplanerat. Själv har jag inte riktigt koll på det, kanske var det rätt.
 
Handläggaren mailade också idag att KA inte kommer hinna få den skriftliga kallelsen till morgondagens möte trots att hon skulle ha postat den i fredags. Visst kan man göra missar men allt verkar lite hastigt och inte direkt genomtänkt då handläggaren tillägger information varje gång jag kontaktat henne.
 
Nu blev iaf valet vit fasad och tegelrött tak, så nu kan vi inte ändra verkar det som!

Det löser sig på något vis..

Kategori: Planera bygge

Även om jag är måttligt imponerad av kommunen handläggare som helt klart varit otydlig med vilka dokument som vi ska visa upp för att få startbesked (fram tills hon ändrade sig igår) trots upprepade frågor så får vi försöka se det positivt. Vi har bygglov, bygget kommer att bli av. Enda risken är att det blir försenat, men det får vi leva med i så fall.
 
Vår KA suckade när jag förklarade läget för honom men men vi får se hur snabbt vi kan få fram konstruktionsritningarnna och vad det kostar. 
 
 

Bra och dåligt

Kategori: Planera bygge

Bra = vi har fått bygglov! yey!
 
Dåligt = kommunen har idag vid lunchtid begärt att vi ska skaka fram konstruktionsritningar på grund, väggar och takstolar till på måndag. Något som de inte nämnt någon gång tidigare när jag frågat efter vilka dokument vi ska ha med oss på tekniska samrådet, trots att jag frågat flera gånger vad de kommer behöva få in!
 
Vi kommer inte hinna få fram dom tills dess, måste börja med att ta reda på vem och vad som kan ta fram konstruktionsritningarna, och vad de kostar!