vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Möte med Järfälla kök

Kategori: Allmänt, Kök

Nu har vi varit och besökt Järfälla kök. De är verkligen supertrevliga och vi fick bra hjälp. 

De hjälpte oss tänka på lister, täcksidor och allt annat knöligt!

Vi har några luckor som kommer att ha lite specialmått och dessa kommer de tillverka när vi har övriga köksdelar på plats, för att måtten ska mätas i verkligheten och produceras efter våra mått. Vilket känns superbra, för jag var lite orolig att vi skulle gissa fram fel mått som inte skulle passar sen. 


Så här ska köket se ut i alla dess lösa delar! Överst är delen med kyl, frys och ugnar. Mellanbilden är köksbänken mot vägg och nederst köksön. 
Det kommer att bli jättebra tror jag. Känns liksom rätt!

Vi valde till slut en lucka som var enklare än vi tänkt oss. Den har inga "innerlister" utan är rak, enkel och supersnygg om man frågar mig. 


Här är den luckan men här är den i grått.

Vi kommer istället köra på grönt:
Exakt nyans vet vi inte än men vi ska bestämma oss närmsta veckorna. 

Luckan på bilden är lite mörkare än Ballingslövs ton på lucka (Ballingslövs lucka syns på bilden nedanför) Som också är fin.. Vi försökte se hur det skulle kunna bli med bänkskiva och handtag, även om bänkskivan inte är den vi ska ha..På Järfälla kök hade de en lucka med mässingsknopp till handtag. Var jättefint tillsammans, kanske är det nått för oss ändå trots att vi avfärdat de.


Att det ska vara så svårt att välja?! Vad hade du valt?

Köksvägg och diskho

Kategori: Allmänt, Kök

Eftersom vi nu är inne på en diskho som kräver ett underskåp som är 80cm brett så har jag helt sonika bytt ut 60-skåpet som var inritat och lagt till ett 80-skåp på ritningen (mammas dator kan hantera IKEAs ritsystem - halleluja).


I och med det måste jag också komma ihåg att mäta väggen irl i huset för att se exakt hur lång den faktiskt blir, i värsta fall saknas 2 cm men det borde inte vara något problem att förlänga väggen då den inte "tar emot" någon annan vägg utan är i öppningen mellan hallen och kök/vardagsrum. Pratade med snickarna häromdagen om just den väggen och att de skulle bygga på den lite, men är osäker på om det är tillräckligt. Måste i så fall komma ihåg att prata med snickarna om det också i så fall 🙈

Har dessutom lagt till 20 cm på köksön så nu kommer den vara 200 x 90cm. Liten prisskillnad men stor förvaringsskillnad. 


Matplatsplanering

Kategori: Allmänt, Inredning

Vår matplats ser man direkt man kommer innanför entrén, rakt fram. Vi kommer att möblera längst en vägg som är 3 m lång och på kortsidan finns två fönster ner till golv

Håller just nu på att fundera på hur vi ska möblera i matrummet.  

 Så här skulle det kunna se ut ungefär


Färgen på väggen där sideboardet ska sitta ska vara mörkgrön, så mörk att den nästan uppfattas som svart. Så troligtvis ännu mörkare än på bilden..

Stolarna i grönt från Muuto är redan inhandlade, likaså två lampor från &tradition. Utöver det funderar vi på att köpa matbord och matta i naturfärg från IKEAs kollektions Sinnerlig och så är tanken stt vi ska ha ett sideboard som stäcker sig längst hela väggen. Om det blir vitt eller mörkt återstår att se..

Och golvet i hela huset kommer att vara Kährs mattlackade nouveau snow