vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Köksinspiration

Kategori: Kök

 
Lite så här blir vårt kök, här syns samma lucka från IKEA, Veddinge grå, en träfärgad bänkskiva och mässingsdetaljer. Sen ska vi ha 15x15 kakel och 2 st vägghängda lampor.
 
Skulle iof också kunna tacka ja till alla de här köken på rak arm,  inspiration från Pinterest
(med undantag för eventuella döda djurhuvuden vilket inte alls faller mig i smaken)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Summering

Kategori: Allmänt

Då det dykt upp en del nya läsare så tänkte jag göra en kort summering och presentation av den här bloggen.
 
Vi är ett par i 30-årsåldern med en dotter på 1 år som ska bygga ett vinkelhus på 156kvm med oinredd vind på ytterligare nästan 90 kvm. Vi har sökt bygglov och väntar nu på svar, tanken är att bygget ska starta någongång under hösten 2015.
 
Huset har en klassisk utsida med spröjsade fönster och en pardörr vid entrén. 
 
 
 
Planlösningen har vi knåpat ihop själva där kök sitter ihop med vardagsrum, och där vardagsrummet har ryggåstak med en takhöjd på 4 meter. Ett badrum på ca 14 kvm med bastu och ett separat duschrum och plats för badkar.
 
 
Tomten är ca 1400 kvm och ligger på en liten återvändsgränd i ett område mellan Falun och Borlänge. 
 
 
 
Budgeten för bygget är fortfarande under arbete men hittills ligger prislappen på stax över 4 miljoner, och då är carport inte inräknat då vi ska vänta med detta. Priset för tomten var 365000kr. 
 
Undrar ni nått så fråga gärna, vi vill gärna bolla tankar med andra som har intresse för husbyggeri eller renoveringar! 
 

Belysning

Kategori: Inredning

Det här med belysning är nått som man borde tänka på i byggprocessen, vart man vill ha uttag och vilken typ av belysning man ska kunna ha. 
 
 
 
Ovanför köksön ska vi ha två lampor från IKEA som heter Ranarp, de är vita med lite mässingsfärgade detaljer, vilket kommer passa bra mot mässingshandtag och Bestlite-lamporna ovanför bänkskiva som också har samma färger. Vi har redan en golvstående variant som vi gillar mycket!
 
Kanske även nått vi kan ha i matrummet där vi ska ha ett sideboard, inspiration från "vartnyahem48" på Instagram