vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Stavning

Kategori: Allmänt

Jag måste bara be om ursäkt för alla stavfel som blir när jag gör inlägg. Att blogga från mobilen är inte optimalt, och varken min telefon eller stavningssystemet på bloggen verkar förstå alls vad mina fingrar vill. Men förhoppningsvis förstår kanske ni de flesta av inläggen! 
 
Om inte så hoppas jag att jag framstår som en mycket komplex person med ett så svårt språk att ingen kan tyda det! 😉

IKEA kitchen nightmare

Kategori: Allmänt

Idag var vi på IKEA för att se hur många skåp vi kommer kunna ha i köket och börja planera utrymmet närmare. Vi skulle vara där direkt när dom öppnade för att se till att få god hjälp, men det blev inte riktigt så. Efter att dottern varit mestadels vaken från kl 04.00 så var det mer prio att turas om att sova igen lite. 
 
Väl där fick vi inte så mycket hjälp eftersom vi inte skulle beställa direkt. Knåpade och fick lite hjälp att få ihop det mesta med köket. Men vi har ett problem med hur vi ska planera hörnet i vårt kök. Tittat ni på bilderna så förstår ni snabbt. Orkade inte vänta på att få hjälp att skriva ut papprena så jag tog kort med mobilen, därav proffsbilderna! 
 
vi har delade luckor längst hela köksbänken, men med ett hörnskåp gick det tydligen inte att få med delad lucka. Därför tog vi bort det tillfälligt och testar lite olika varianter. Återkommer när vi kommit på något. Vi vill helst varken ha 20cm-skåp eller något annat med "hel lucka" men vi får se om det går att lösa, målet är iaf att ha så få luckor som möjligt så, därav har vi på denna ritningen ett tomt/"dött" hörn. 
 
 
 
 
Köksön har ett 40-skåp för mycket gentemot ritningen men var tvungen att testa hur det såg ut med det. Såg så pluttigt ut med 3 st 60-skåp. Men det kommer vi ta bort igen. Antingen lägger vi till ett till 60-skåp eller så får det räcka med 3 st. Här ser man heller inte överhänget som ska vara på ön där vi ska ha barstolar. 
 
Så här ser det ut uppifrån 
 
 
 
Och apropå rubriken så kan jag alltså inte få planeringsvertyget att funka på datorn hemma. Så jag kan inte se andra alternativ eller testa olika lösningar. Så måste in på IKEA snart igen och rådfråga och använda deras datorer..

Trädgård

Kategori: tomt

 
Jag fortsätter kluddra ner våra tankar med papper och blyertspenna. Igår ändrade vi lite på trädgården och entresidan. Vi kom fram till att ju mindre gräs utanför staketet desto bättre!
 
Så därför ser planen ut så här just nu. Tycker det är bra att rita skalenligt för att se vad man får plats med, och sen kan man ändra sig och tänka igenom ända fram tills det är dags att fatta besluten på riktigt. Då har man hunnit smälta och tänka om flera gånger 😊
 
Fick också några idéer som vi snodde med oss av en vän som är bra på att tänka nytt och leta inspiration. Bla behöver ju inte en torkställning vara en sån rund som man sätter ner i backen, utan man kan bygga en egen, och vi hade glömt att rita in vår sophantering. Hade ritat in den men så suddade jag och glömde rita tillbaka den. Så nu är den med igen 😊 
 
Vi har även rotalt in ett framtida utebad. Den dagen det står där kommer jag säkert ha grått hår. Men ändå, det får plats!