vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Kakel och klinker

Kategori: Allmänt

Entreprenören ringde och meddelade att kaklet som vi skulle ha på golvet i tvättstugan hade utgått. Så vi åkte till Kakelproffsen och kikade på något liknande.

Vi skulle ha chackrutigt golv i vitt och ljusgrått. Nu hittade vi en ersättare, som är ganska lik. Men 140kr dyrare per kvm. Men så är det ju ibland. 

Det är alltså de större plattorna som är 20x20cm som ska ligga chackrutigt, och med diagonal läggning


Vi kikade även på fogfärger och har det mesta spikade. Bara i duschen som vi är osäkera. Där ska vi ha ett hexagonkakel i svartgrå marmor. 
Jag mindes det som svart men det är mer grått än svart så det var svårt att hitta nån riktigt bra färg för fogen


Återförsäljaren rekommenderade att behandla plattorna, vilket skulle göra den något mörkare, men marginellt ändå då se inte suger upp så mycket vätska/fukt. Så det återstår att se vad det blir för fog. Vill gärna ha en som smälter in så mkt som möjligt.. 

Åh va jag längtar tills att få se hur det blir! 😁

Badrum

Kategori: Allmänt

Badrummet är under uppbyggnad. 
Plattsättaren har satt upp tätskiktet och snart är det dags för puts tror jag

Även den vägghängda toaletten är påbörjad. Måste däremot prata med plattsättaren om placeringen eftersom den inte är centrerad. Och till höger, där "toalettlådan" tar slut ska vi efterbygga en vägg som skärmar av toaletten. Känns som att det blir för tight till höger så vi skulle behöva bygga ut den lite till tycker jag.. 

Svårt det där med hur man tror att saker blir och hur dom faktiskt blir. Jag hade pratat med entreprenören om placeringen men jag tror att vi missförstod varandra. Kommunikation är ju det svåraste med hela byggprocessen. Men det borde inte vara nått som inte går att lösa 😊


Titta så fint

Kategori: Allmänt

Så här fina fönsterfoder och fönsterbänkar är på plats invändigt, och de har till och med fått lite färg..

När mannen var ute så var även badrummet på gång och plattsättaren verkar varit i full gång


När vi var till huset igår såg det ut så här i badrummet 


Hyllan som håller på att byggas ska gå längst med badkaret som ska stå längst bort i hörnet. Närmast ska toalett bli och i framtiden en skiljevägg som skärmar av toaletten