vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Dörren är flyttad

Kategori: Allmänt

Nu har snickarna flyttat på ytterdörren, 35 cm, så att vi ska få lite mer vägg att möblera mot.

Blev otroligt stor skillnad, och så har de gjort det så snyggt på framsidan att det inte ens syns att den är flyttad (vi har liggande panel men de har löst det fint)

Från insidan
det är alltså till vänster om dörren som vi nu fått över 50 cm totalt 😊

Så här såg det ut tidigare


Nu är nästan allt gips klart också, så på måndag kommer målarna och sätter igång med spackling! 

Vår långa korridor som går genom hela huset. Längst bort speglar sig ljuset i fönstret som sitter i änden på korridoren! 


Färger och målare

Kategori: Allmänt

I måndags träffade vi målarfirman som ska börja spackla väggar nästa vecka.

Vi spikade alla väggfärger och eftersom vår målare tar färg från Flügger så bytte vi bort Pashminafärgen vi tänkt oss och bytte ut det mot en mintgrön från Flügger i barnrummet.

Den är ljust mintgrön och har lite mer pigment än vad som syns på bilden. Men kändes väldigt fin på den provmålade skivan!

I vårt sovrum blir det en mörkt grön färg, med lite blått i sig. Dålig bild eftersom det glänser i precis den färgen vi ska ha men det är den näst längst ner som vi valtI övrigt så ska de handmåla alla lister, foder och fönstersmygar/fönsterbrädor på plats. 

Vi valde vita väggar i 0502-y, utan s framför i koden. Något som målarna också rekommenderade. Hoppas att det inte ser för gult ut men dörrarna är i s0502-y så kritvitt hade inte smält in med dörrarna. Borde bli bra!Lite bilder

Kategori: Allmänt

Just nu ser det ut så här inne i huset.

Köket (sett från vardagsrum) Här är en bild i i vardagsrummet (därifrån är bilden ovan tagen)

Och tittar man till vänster ser man matrumsdelen

Taket i vardagsrummet

I vardagsrummet har vi lyft upp eluttag och mediauttag en bit upp på väggen. Så att de ska döljas bakom TVn som ska sitta där..