vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Vita handskar

Kategori: Allmänt

Vi tog äntligen tag i att få upp taklampan i vårt vardagsrum. Vi saknar ett bra vardagsrumsbord, det vi har nu är lite för stort och taklampan har legat i en kartong sen inflytten, så det har känts lite tomt, men nu skulle den upp


Man skulle också undvika att ta i lampan med bara händer, för risken att missfärga den. Därför ingick vita handskar, kändes lite overkill men det ju svårt att göra rent tygkablar så tanken var ju ändå god 😉

När lampan väl var på plats så upptäckte vi att den hamnade mitt i synfältet för tvn

Så här stod sofforna innan lampan kom upp 

Men nu fick det istället bli så här

Ett plus blev en fin utsikt mot skogsdungen bakom huset när man ligger i schäslongen framför tvn 




Blev bra till slut och lampan är från Northern Lightning 



Matjord = pengar

Kategori: Allmänt

På vår tomt har grävarna sparat den ytjorden som tidigare låg överst. De har lagt den på en hög för att kunna återanvända det som ytjord igen när markberedningen är klar. Jag har inte tänkt så mycket mer på det än att det är ju bra om de kan återanvända en del av jorden. Det kommer räcka till nästan hela tomten, men vi behöver köpa in lite matjord för att komplettera med. 


Men så sa vår grävare häromdagen att han gjort en överslagsräkning på hur mycket det hde kostat oss att köpa all matjord från en leverantör. Han uppskattade då kostnaden till ca 50-60' för vår tomt på nästan 1600kvm. Jag höll på att ramla ner för den jordhögen jag för tillfället stod på, och harklade fram ett tack för att han tänkt ekonomiskt för oss när han sparade den gamla matjorden. För några 50-60' har man ju knappast över efter ett husbygge! 


I väntan på

Kategori: Allmänt

Just nu längtar vi efter att få plantera lite träd och annat..

Så som substitut så har vi inhandlat några växter på IKEA 



Ett citronträd till badrummet





Och nått trädliknande till vardagsrummet/matrummet 
Och en krukväxt som nu står i tvättstugan 

Markberedningen är på G, men det är mycket kvar 🙈