vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Matjord = pengar

Kategori: Allmänt

På vår tomt har grävarna sparat den ytjorden som tidigare låg överst. De har lagt den på en hög för att kunna återanvända det som ytjord igen när markberedningen är klar. Jag har inte tänkt så mycket mer på det än att det är ju bra om de kan återanvända en del av jorden. Det kommer räcka till nästan hela tomten, men vi behöver köpa in lite matjord för att komplettera med. 


Men så sa vår grävare häromdagen att han gjort en överslagsräkning på hur mycket det hde kostat oss att köpa all matjord från en leverantör. Han uppskattade då kostnaden till ca 50-60' för vår tomt på nästan 1600kvm. Jag höll på att ramla ner för den jordhögen jag för tillfället stod på, och harklade fram ett tack för att han tänkt ekonomiskt för oss när han sparade den gamla matjorden. För några 50-60' har man ju knappast över efter ett husbygge! 


KOMMENTARER:

 • Finnebäck - PrioTvå säger:
  2016-06-17 | 07:40:46
  Bloggadress: http://www.finneback.se

  Roliga utgifter så här på slutet. Kanske ska skippa gräsmattan, lervälling är ganska trevligt när man tänker efter, haha ;-)

  Svar: Lera ska ju vara bra för massa saker, som hyn och sådär, så varför inte! rullgräs in my dreams! 😉
  vinkelhuset.blogg.se

 • Nya huset säger:
  2016-06-17 | 15:43:22
  Bloggadress: http://www.nyahuset.nu

  Ja, det är ju summor man liksom inte riktigt räknar med...men att anlägga trädgård är dyrt! Vilken tur ni hade att ni hade så förståndiga grävare!!!!!

 • Karoline säger:
  2016-06-20 | 18:31:26

  Hej!
  Hittade din blogg då jag sökte efter ett golv. Vi håller också på att välja golv till vårt hus och har kollat på arena vit ek. Är det det ni har lagt i huset? Ser iaf super fint ut!
  Tacksam för svar
  / Karoline

  Svar: Vi velade länge mellan arena trend vit ek, men det landade till slut på Kährs nouveau snow, detta då Kährs har tillverkat golv länge och de är stora på marknaden. Men har hört att en annan familj varit nöjda med arena också. Kanske är arena-golven lite smalare i planken, men de finns i en modell som heter XL som är bredare, det var vi intresserade av, även om det slut som sagt blev Kährs.
  vinkelhuset.blogg.se

 • Hanna säger:
  2016-06-30 | 04:36:28

  Alltså detta med marken, gaah! Vår tomt är bara knappa 900 kvadrat men även vi har höjt vårt hus och vad det kostar! Trodde jag hade budgeterat högt på posten markarbete men det slukades i ett nafs.

Kommentera inlägget här: