vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Bänkskivebonanza och resa

Kategori: Allmänt

Vi hade målet att bocka av följande grejer idag:

- Beställa ny bänkskiva till tvättstugan (detta eftersom vi beställt en ho som jag inte tycker passar ihop med bänkskivan som vi köpte redan i höstas för 700 kr - osmart, men strök en trädgårdspost ur budgeten för att ha råd med en som passar bättre) 
 
- beställa en stenskiva som ska bli vårt framtida matbord, har pratat med en svetsare som ska svetsa en ram och ben till skivan

- inhandla klädstång till tvättstugan

- bestämma sig för modell på luckor (vet inte alls va vi ska ha!) och inhandla luckor och täcksidor till tvättstuga

- slänga skräp

- Köra ut pardörren som mannen inhandlat och målat om under hösten 

- måla en täcksida i köket som behövde ett lager färg till

- inhandla diverse (dyra och antagligen onödiga) saker inför en veckas semester på Kanarieöarna med en ettåring (man måste bunkra med saker som behövs "in case of emergency" osv osv)

- jaga, mata, hedja och underhålla ettåring 

Summa summarum så lyckades maken med alla hans uppdrag.
Jag däremot lyckades handla två dyra bänkskivor på IKEA (ja tom där), en stenskiva till vårt framtida matbord och en till tvättstugan av samma stensort, diverse dyra solkrämer, solhatt och annat man kan behöva på en solsemester. 

Några luckor, täcksidor och klädstänger var jag inte ens i närheten av att hinna rafsa ner i varukorgen. 

Försökte hitta en bild på nätet på stenskivan jag beställde till tvättstuga och matbord men hittar det inte. IKEA har av någon anledning ett sortiment i butik som inte verkar finnas på hemsidan. En bänkskiva i ljust kvarts med lite grått insprängt i sig. 

Ungefär så här:


Bänkskivan kommer eventuellt komma precis efter att huset är klart! Otajmat. Så kanske får vi användning av ekfärgade laminatbänkskivan för 700 kr ändå, som tillfällig skiva. 

Nu ställer vi in oss på en veckas semester och bad, och när vi kommer hem blir det nya hustag! 

Kommentera inlägget här: