vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Provtryckning

Kategori: Allmänt

Vi planerar att provtrycka vårt hus. Genom provtryckningen får man en indikation på hur tätt huset är, hur väl plastat och tätat alla skarvar och hål är.

Egentligen har jag förstått det som att det är bäst att provtrycka innan väggarna byggs igen med gips, så att man enkelt kan åtgärda eventuella läckage. En sån typ av Provtryckning gjordes i programmet Husdrömmar på SVT när det var ett par som byggde ett runt hus tex.

Det går att provtrycka senare men det kommer inte visa lika tydligt vart det eventuellt är läckage och dessutom är det svårare att åtgärda då väggarna är stängda. 

Men eftersom vi har haft lite synpunkter på hur plastningen utförts så tänker vi provtrycka huset för att få en indikation på hur tätt det är.

Det kostar ungefär 4000kr att göra provtryckningen men det får det vara värt tänker vi. Är det någon av er andra husbyggare som planerar att provtrycka ert hus, eller kanske redan har gjort det?


KOMMENTARER:

 • Smart 168 säger:
  2016-03-08 | 19:43:43
  Bloggadress: http://blogg.myresjohus.se/smart-168-familjen-axelsson/

  Vårt hus kommer provtryckas om ett par veckor. :)

  Svar: Klokt av er 👍🏻
  vinkelhuset.blogg.se

 • Lina säger:
  2016-03-10 | 20:48:33
  Bloggadress: http://50nyanseravvitt.blogspot.se

  Vårt hus provtrycktes av Myresjöhus och det är ju otroligt tätt. Vårt värde var 0,17 l per s och kvm.

  Svar: Det mät ju som ett otroligt bra värde. När provtryckte ni? Var det när alla väggar var färdiggipsade eller när de bara var plastade?
  vinkelhuset.blogg.se

Kommentera inlägget här: