vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Drömutsikt

Kategori: Allmänt

I helgen har vi haft en stor vallgrav runt huset med massor så att man knappt ser ut. Men dottern kunde inte varit gladare åt morgonens utsikt. Grävaren är här igen! 
Hon står som klistrad i säkert flera minuter åt gången 😋 måste vara nått rekord för en snart 2-åring! 
Hon älskar allt vad bilar, motorcyklar och maskiner heter. Så det är bra timing att få ha en grävare på tomten 😋

Matplatsen

Kategori: Allmänt

Här kommer (lite mörka) bilder från matplatsen. Har fått upp lite belysning ovanför Ivar-skåpen





Och cirkuslampan har fått en ny plats i köket istället 😊

Så snart snickarna kommer och bygger en skjutdörr i hallen så ska väl den där passbiten på plats också..

Ny bänkskiva i tvättstugan

Kategori: Allmänt

Kom på att jag kanske inte visat tvättstugan efter att nya bänkskivan kommit på plats? Eller så har jag redan gjort det, men då blir det en repris.

Jag köpte en bänkskiva i laminat för typ 300 pix ett halvår innan bygget startade. Så när det var nån månad kvar till slutbesiktningen så tänkte jag att den där plastskivan som kostat nästan ingenting skulle dra ner helhetsintrycket i tvättstugan då vi valt köksluckor, fint klinker plus handtag från superfront. 

Så eftersom bänkskivor i kvarts från IKEA har en leveranstid på några månader så beställde vi en ny bänkskiva (i samma material som matbordet) innan den första ens hann komma på plats.

Lite snopna blev vi däremot när den där billiga laminatbänkskivan såg jättebra ut. Nu vet vi ju inte hur den skulle hålla över tid men den såg iaf bra ut till en början..
Men då var den nya (och mycket dyrare) skivan redan beställd. 

Och nu är den på plats, och den ska förhoppningsvis hålla i många år framöver 😉
Eftersom vi har pustade väggar som inte tål så mycket slag och för att skydda väggen mot väta så valde vi att ta ett stänkskydd i samma material..  

Så här såg det ut innan 



Och efter
Det är ett lite "svalare" intryck. Men jag gillar det.. Och den gamla bänkskivan kanske kan få bli utekök eller något 😋