vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Framsida

Kategori: Allmänt, tomt

Nu har vi nästan en färdig framsida. Det blev en lång slänt med naturstenar i framkant. Kanske opraktiskt men på något vis blev det så här. Och jag gillar det.

Vi har också satt ner två klotlönnar på vardera sida om ingången. Nu ska det göras trapp i både grusgången och framför dörren. Men gissar jag så dröjer det, helger uppbokade och mycket jobb gör att man inte får mycket gjort.. men med tålamod så blir det bra 😊 jag har vant mig vid att det är så här dessutom!

Vi har också slängt på gräsfrön och hoppas att det ska växa bra 😊

September

Kategori: Allmänt

Efter en peppig kommentar så tar jag mig i kragen och skriver ett inlägg. Inte för att det händer så rysligt mycket med huset men små steg är iaf några steg..
 
Ca 1/4 av tomten är nu markberedd och vi har sått gräs. Men eftersom inget har kommit upp än så är det inte mycket att titta på. 
 
Däremot har vi lyckats planera lite klätterrosor i en plåtlåda, lådan kommer med tiden att bli helt rostfärgad, och vi ska sätta upp armeringsnät som rosorna får klättra på. Så att det skapar en vägg, för insynsskydd och rumskänsla 
 
 
I hallen har vi också fått vår vägg till klädkammaren klar, men en skjutdörr. Väggen var ett missförstånd med entreprenören vilket gjorde att vi fram tills nu helt saknat en vägg på vänster sida, direkt innanför ytterdörren. Men nu är allt på plats och inmålat. Så att det ser ut som att den alltid varit där 
 
 
Till slut ska vi väl få upp spegeln och lite annat så att det inte känns precis lika kalt. Men stor skillnad är det iaf mot tidigare, så man såg allt bråte som låg inne i klk. Skönt att slippa det :)