vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Morgonsol

Kategori: Allmänt

I morse vaknade vi med solen i huset, allt var gyllengult där solen hittade in. Skulle precis ta kort när jag insåg att på 15 minuter hade det mesta av det eldigt gula försvunnit, men solen skiner än och gör det fortfarande ljusare än på länge..

Vackert men svårfångat på bild. 

(null)


(null)

Glad 3:e advent! 

KOMMENTARER:

 • Anonym säger:
  2017-12-17 | 10:17:18

  Hej!
  Vi är själva mitt i ett husbygge där vi också bygger vinkelhus. Undrar vad ni har målat väggarna i badrummen med för färg? Skulle helst ha kalkfärg där men är osäker på hållbarheten i fuktutrymmen 🤔

  Svar: Hej! Va roligt att ni också bygger vinkelhus! Kan säga att ni inte kommet ångra er 😊
  Vi har putsade väggar i badrummet, lika färg som man har på ytterfasad, men vingar överlåtit det till vår plattsättare så mer vet jag tyvärr inte 😊
  vinkelhuset.blogg.se

 • Anonym säger:
  2017-12-20 | 15:05:08

  Okej! Ser att ni har kakel i duschutrymmet (ska vi också ha) och målade väggar i övrigt i badrummet. Är de målade väggarna VT-klassade, eller VA? Vad säger ert försäkringsbolag?

  Var in på lokala färgaffären idag och känner mig helt snurrig av all info. De påstår att man inte kan få en VT-klassning i ett badrum där väggarna är putsade och målade utan att det är väv+målning som gäller för att försäkringen ska gälla. Och jag vill ju inte ha vävens struktur, utan putsens!

  Svar: Aha! Oklart med vilken benämning de går under men det är LIP tätskikt under putsen. Som jag förstår andas putsen men tätskiktet sätter stopp för fukten.
  Har inte haft några problem med försäkringsbolaget eller vid besiktningen. Var inte ens något som omnämndes. Vet att när vi sökte info om det så avrådde man från puts i våtzon 1 vid badkaren men det blev ingen diskussionen det den försäkringsbolagets sida.

  Hoppas ni hittar lösning. Är ovanligt med puts som jag förstått det, men blir ni avrådda så är det intressant..


  vinkelhuset.blogg.se

 • Anonym säger:
  2017-12-21 | 17:22:04

  Tack för informationen! Jättebra att kunna hänvisa till hur andra gjort, om målaren undrar!

 • Anonym säger:
  2018-01-11 | 12:28:01

  Har just pratat med Trygg Hansa som inte godkänner puts i zon 1 vid badkar (som vi också ska ha), plus att man behöver bredda ytskiktet i duschens zon 1 en meter ut för att det ska vara godkänt.
  Vad har ni för försäkringsbolag? Verkar vara olika bud här så det kan ju vara värt att jämföra!

  Svar: Vi har Länsförsäkringar. Men vet att jag också läst att det kan vara svårt att då igenom. Vi ställde iof aldrig frågan rakt ut om det var ok innan men de har besiktat badrummet utan någon anmärkning..
  vinkelhuset.blogg.se

Kommentera inlägget här: