vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Om jag hade gjort om allt igen

Kategori: Allmänt

Om jag skulle bygga samma hus igen så är det inte mycket jag skulle ändra eller välja till. Men såklart finns det alltid några saker som man i efterhand kan se i annat ljus.
 
Till exempel skulle vi kunnat ha valt fler fönsterspottar, till alla rum. Det är fint ledljud utan att lysa upp hela rummet. 
 
Andra saker som jag saknar är:
 
Garage - men där var det plånboken som sa nej
 
En genomtänkt trädgård redan innan vi böjrade bygga huset, med beräkning av nya höjder osv (vi höjde huset ganska mycket). Det fanns knappt ork till trädgård när vi väl var där
 
RIktigt massivt golv, men det var svårt att få till det med golvvärme. Istället har vi parkett.
 
Sen kan man ju tycka att rymligare sovrum kunde varit skönt, men det hade u varit på bekostnad av något annat om man inte valt att bygga ett större hus. Så det hade jag nog valt att göra lika igen. 
 
Till er som ska bygga nytt hus och inte än bestämt er för modell så innebär i regel ett tvåvåningshus att man får mer kvaratmeter för mindre pengar, då man bygger på höjden. Det innebär alltså mindre tegel och mindre platta. 
Något som kan vara värt att ta i beaktning. Men till sist kanske det främst är fråga om en smaksak.. Det finns för och nackdelar med både enplan och tvåplan. 
 
 

KOMMENTARER:

 • Nya huset säger:
  2017-01-08 | 18:12:18
  Bloggadress: http://www.nyahuset.nu

  Å andra sidan tappar man en del utrymme när man bygger tvåplans vad gäller trappen på båda planen. Dessutom finns det nackdelar med att bo i två plan. Så inte enbart fördelar med att bygga tvåplans.

  Vi har haft en tydlig vision vad gäller vår tomt och jag kan säga att detta är något arbetarna haft problem med. De är så vana vid att kunna bete sig hur som helst och att tomten fixas efteråt eller att byggherrarna inte har en tydlig bild av hur tomten skall nyttjas i framtiden. Vi har ju tagit med oss 40 års erfarenhet av tomten in i bygget...och vi har retat gallfeber på dem ibland ;)

  Svar: Ja det har du rätt i. Helt klart fördelar och nackdelar med båda varianterna! Tvåplanshus är enligt min mening finast om man är ute efter ett klassiskt hus. Men får vår del fick smidigheten över att ha allt på ett plan vinna :) plus att vi har en inredningsbar övervåning för framtiden.
  Låter som att ni har varit kloka i ert tänk. Man ska va som en nagel i ögat på alla om man vet vad man vill!
  vinkelhuset.blogg.se

Kommentera inlägget här: