vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Tankar så här efter att vi byggt vårt hus

Kategori: Allmänt, Kök

Så här efter att vi hunnit bo in oss ordetligt i huset tänkte jag uppdatera med lite tankar på val vi gjort eller inte gjort under processen att bygga hus.


Saker som jag är glad att vi valde:
-Två diskmaskiner, kan verka överdrivet med 2 st men det gör att alltid går att starta en maskin och det blir inte lika mycket disk som står på bänken i väntan på att diskmaskinen ska plockas ur

-fönsterspottar som går att dimmra. Smidig mysbelysning 

-inmålade lister och fönsterfoder invändigt, klassiskt och känns gediget

-luckorna från Järfälla kök, lyfte vårt IKEA-kök fint 

Ordentligt med lådor och skåp i tvättstugan, det sväljer en hel del, speciellt för oss som inte har något garage eller carport med förråd klart än

- vårt handfat, det va krångligt men va så värt det. Nu står det där, handfatet från sidsid på en gjuten betongbänkskiva 

Sen är såklart nästan självklara saker (iaf i nybyggda hus) som golvvärme fantastiskt skönt, plus extra varmvattenberedare (utöver Nibe f750) om man har badkar 😊

KOMMENTARER:

 • Nya huset säger:
  2017-01-08 | 08:50:17
  Bloggadress: http://www.nyahuset.nu

  Skönt att ni trivs och att ni är extra nöjda med några val. Det är ju det som är halva grejen med att bygga själv, att man själv får välja :)

  Fönsterspottar är verkligen underbart!

  Vi valde ju en extra stor diskmaskin istället, så för oss med 5 personer räcker det att köra den en gång om dagen. Alternativt en gång efter stor middag med många gäster.

  Golvvärme kände vi oss tyvärr tvungna att välja bort p.g.a. plintgrund och att det är ett fritidshus som lämnas ganska långa perioder. Vi ville helt enkelt inte riskera att golvvärmen frös om något gick fel. Hade vi byggt permanentboende hade vi helt klart valt golvvärme!

  Svar: Ja visst är det bra att man kan påverka valen!Diskmaskin i fritidshus är lyx i sig! :)
  vinkelhuset.blogg.se

 • Nya huset säger:
  2017-01-08 | 18:16:01
  Bloggadress: http://www.nyahuset.nu

  Hihi, ja det är nog lyx med diskmaskin i ett fritidshus. Vi hade en bänkdiskmaskin i förra huset så för oss var det inte att tänka på att inte ha diskmaskin i detta. Och den diskmaskinen kom dit när min mamma tröttnat på att diska för en allt mer växande familj. (Vi delade nämligen upp hushållsarbetet som så att jag tvättade, maken handlade och lagade mat och mamma diskade).
  Det finns så mycket roligare saker att göra på sin fritid än att diska, och dessutom sparar man på vatten när man använder diskmaskin.

Kommentera inlägget här: