vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Pipranka

Kategori: Allmänt

Till vänster om vår dörr har vi en stor vägg utan fönster. Därför har jag haft en idé om att fylla ut den väggytan men inte riktigt vetat vad vi ska göra göra med den..

Fick se en enorm pipranka när vi var förbi Lövstabruk förra veckan..

Så fick en idé om att det skulle passa på den där kala väggen, och om vi i framtiden bygger en farstukvist så kan den få klättra vidare på den..Lite virkesinköp och några timmar senare så hade vi gjort en odlingslåda där två piprankor nu fått plats

Gallret ser märkligt ut nertill när skugga faller på, men det är rakt och jämnt i verkligheten 😊

Det ser inte mycket ut för världen men det kommer bli finare när den etablerat sig och tar fart

Köpte en terassros också på Plantagen för halva priset 

Kranen i väggen

Kategori: Badrum

Måste slå ett slag för väggfast kran, säkert mot alla hantverkares vett då det sitter en låda i väggen, och slutar den fungera så kan det ju sluta med att man får bryta upp väggen, MEN så smidigt det är att det inte samlas kalk och annat smuts runt kranen! 


Det och handfatet som vi har i stora badrummet blev otroligt bra tillsammans tycker jag, är jy typ kär i det handgjorda handfatet från Sidsid så det är nämnt många gånger i denna blogg 😊

Vår lilla toalett

Kategori: Allmänt

På vår lilla toalett bytte jag för ett tag sen ut den tidigare hyllan med marmorskiva, den sitter nu i dotterns rum. Och en svart hylla satte vi upp ovanför toaletten (den förra hyllan satt där tavlan nu hänger.


Ibland måste man bara tjorva och flytta om lite. Hyllan är egentligen inte vad jag trodde att jag letade efter, men den var prisvärd och får hänga där tills den ska tas ner.

I framtiden vill jag gärna ha en tapet här inne, kanske en Morris.. det borde malen vara intresserad av, han älskar blommiga tapeter (på riktigt skulle han vilja ha det i alla rum i hela huset, men eftersom vi avråddes från tapeter första året då huset rör på sig så blev det inte så 😉)

badrummet är litet och därför ganska svårt att få med på bild, men det är lagom stort för en person - min make! Jag håller mest till i stora badrummet.