vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

I väntan på nästa sommar

Kategori: Allmänt, Trädgård

Nu är det snart dags att lägga trädgården på hyllan till nästa vår/sommar.


Det är mycket stora projekt som färdigställts men också mycket underhåll som inte blivit gjort i trädgården i år, främst gällande rensning av ogräs i grusgångar och andra ställen där gräsfrön yrt runt och rotat sig i mängder.

Men det får bli nästa år! 

Hoppas dock att prydnadsgräsen vi satt ska överleva i stålramarna till nästa år 😊

Nästa år ska vi definitivt sätta morötter igen. De trivdes minst sagt i våra odlingar och de är perfekta att skördas mellanmål. 

Nu är det höst

Kategori: Allmänt

Utemöblerna är undanplockade och växterna från altanen ska börja tas in..


Fördelen är att det nu blir mysigt att tända fönsterspottarna, de är verkligen ett lyft och glad att vi valde att sätta in dem i vardagsrummet. Hade kunnat haft spottar i alla fönster i hela huset, är egentligen perfekt belysning i sovrummen också. Men men, man kan inte göra alla rätt! Dessutom kostade de ju ca 1500kr st så det blir lite pengar om man ska ha i alla fönster 🙈 men hade ju inte skadat! 

Fönsterspottar i matsal och vardagsrum.

Apropå

Kategori: Allmänt

Det där med lyckade val. Är fortfarande mycket nöjd med vårt badrum. 


Och den där väggen som vi byggde mellan toaletten och badkaren som vi nästan fick tjata oss till skärmar av toaletten lagom mycket.

Inspirationen till utformningen av badrummet hittade vi visserligen från ett färdigt badrum men så bra det blev till slut! 

Gula citroner! Tog bara 1 år 🙈

Tur att de bara är för prydnad!