vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Första utehelgen

Kategori: Trädgård

(null)


Den här helgen har varit så härlig, första helgen utan ett stort snötäcke har gjort att vi har kunnat rensa, klippa, sopa och börjat ta fram lite av utemöblerna på altanen..

(null)
 

(null)


(null)


(null)

Maken har klippt ner måbärshäcken som vi satte förra året. Lite snopet att behöva klipp ner den när man egentligen bara vill att den ska bli så hög som möjligt så snabbt som möjligt. 

Men för att få den tät så behöver den klippas för att förgrena sig nertill. Måbär blir lätt lite skralig och ser risig ut om den inte lyckas bli tät, men å andra sidan är den tacksam, tålig och blir snabbt grön på våren

Och så det där ogräset!
(null)

(null)
ogräset väck 🤗
Vi har också tagit tag i ett av mina största dåliga samveten från förra året. Ogräset eller snarare gräset på grusytorna, det flög runt en massa gräsfrön när vi sådde gräs förra året dom satt sig i gruset och som suttit som berget. Men nu var det perfekt att rensa i gruset, all snö har gjort gruset blött och gräset är mer känsligt innan det fått rejält fart av värme och sol.
Vi har lite kvar men helt klart överkomligt!


(null)
Då börjar det ju nästan bli dags att beställa hem gårdsgrus också, nån som har tips på billiga ställen via nätet eller i närheten av Falun/Borlänge? 


Kommentera inlägget här: