vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Träd i altan

Kategori: Allmänt, Trädgård

Projekt träd + altan påbörjades igår när vi köpte ett klötkörsbärsträd som vi hade bestämt oss för skulle få sitta i altanen. För att i framtiden förhoppningsvis ge lite skugga, eller bara för fint om skuggplanerna går åt skogen.

Vi har klotkörsbär på vår entresida också, då det är nära huset så är det ett bra alternativ, då de inte har så kraftiga rötter.

(null)
Gammal bild från i våras där man ser klotkörsbären på vardera sida om entrén

Hur som helst. Ner i altanen skulle det och så här såg det alltså ut före
(null)


Och så här ser det ut nu, efter 
(null)

Jag hoppas att trädet ska trivas och överleva.

Det blev en större låda än vad som syns ovanifrån, dvs halva lådan är täckt med trall och vi hoppas att rötterna ska söka sig ut mot gräsmattan i framtiden. 
(null)Söndag

Kategori: Allmänt, Trädgård

Trodde det va söndag men det är visst måndag - har visst kopplat ifrån vardagen helt.

Den här måndagen har vi ätit lunch i Falun och varit på Plantagen och handlat ett träd. Vart det ska hamna uppdaterar jag mer om sen..

Nu på eftermiddagen kommer det mer regn, vilket är mycket välkommet! Känns lyxigt att inte behöva vattna varje kväll, något som annars tar upp emot en timme, om man är långsam och ska prata lite med växterna och se hur mycket de växt den dagen innan 😉

Vår klematis har verkligen fått fart, det är en kraftigväxande sort som heter Summer snow, se bara hur mycket den växt från att vi satte ner dem 

(null)
Så här såg de ut den 11 maj

Och idag den 30 juli ser det ut så här
(null)

För den som har ögonen med sig så ser man att förutom det vildvuxna runt om kring och det torra gräset så har vi (läs maken) byggt på spaljén med dubbla ribbor. Så nu har de ribbor även på insidan. Blev lite mer rejält och ombonat med de dubbla

(null)


(null)
Ger både skugga och insynsskydd 😊


Sådärja!

Kategori: Allmänt

Äntligen kom regnet! Så efterlängtat och det verkar ju faktiskt ha gjort gott i de branddrabbade områdena! Luften är dock fortfarande tjock och inte sådär frisk som man kan önska efter åska och regn. Men hoppas på mer regn imorgon iaf! 
(null)
Som ni ser är gräsmattan allt annat än happy clappy men hoppas den ska återhämta sig snart!

Och apropå förra inlägget om omplantering, här är två av våra ödesträd i nya krukorna från Indiska

(null)
Gillar mönstret, så fint!

(null)

Har även köpt en självbevattnande grej (vad heter de egentligen?) på Norrgården i Falun när jag letade present till min mamma som fyllde år. Hon fick också ett par stycken, det är rimligt att en bör få köpa presenter till sig själv när man handlar åt andra. Verkar funka riktigt bra hittills - även om det iof inte är jag som vattnar blommorna här hemma, för det sköter min man 🙈😋