vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Junikväll

Kategori: Allmänt

Vilken fin dag vi haft idag, varmt men utan att det varit en kvävande värme. Vi har suttit ute och ätit middag med vänner och fram till klockan var 21 höll sig till och med myggen lugna. Men vid 21 dök de upp och var minst sagt hungriga, så då gick vi in. 

Jag slängde innan dess på några droppar vatten på salladen och kikade runt lite i trädgården, det är så mysigt när jag får tillfälle att gå en runda. Med en bebis som har lite ont i magen på kvällarna så är de tyvärr inte alla dagar som det blir av. 
Kunde av samma anledning inte ta så mycket kort på trädgården, men på rabatten med vallmo och lavendel så fick jag en bild. Det växer verkligen så att det knakar..
Inom noga dagar början vallmon blomma tror jag.
(null)

(null)
Så härligt att se det växa.
Dessutom går maken på semester nu, vilket gör att vi har 5 veckor tillsammans framför oss. Känns extra härligt nu när vi är 4 st i familjen. Sömnen är mellan varven obefintlig, eller minst sagt upphackad, så det är skönt att inte ha en tid på morgonen att passa, och mannen kan ta bebis en stund i bärselen på morgonkvisten om det varit en extra stökig natt. Det är lyx! Just nu somnar jag i samma sekund som huvudet nuddar kudden, så insomningsbesvär har jag absolut inte för tillfället. Drömmer om att få sova 5-6 timmar i sträck, men vet ju att den dagen kommer så försöker ta en natt i taget - även om det känns tufft när bebis vill äta varannan timme på natten 😊

Med det sagt, så ska jag försöka lägga ifrån mig bebisen och hoppas att han fortsätter sova så att jag också kan få en blund 😴 brukar behövas några försök innan det lyckas.
God natt! 

Verkligheten..

Kategori: Allmänt

Att hålla ordning i garderober och lådor är verkligen inte min starka sida.

Jag är nöjd om vi har plockat och avtorkat på öppna ytor och verkligheten bakom dörrarna till garderoberna är långt ifrån perfekt..

(null)
Garderoben som i mina drömmar är färgkoordinerad men verkligheten är bister och långt ifrån drömmen - däremot är jag föga motiverad att ta tag i drömmen 😋

(null)Hallens garderob har också lite kvar att önska. Ska man ta något från de övre hyllplanen så är det säkrast att utrusta sig med hjälm - då risken att få något i huvudet är överhängande. 

Carpe diem osv..

Det växer i norr

Kategori: Allmänt

Förra året byggde vi en planteringslåda som står nära huset, där vi planterade pipranka som skulle klättra längst fasaden.
(null)


Men eftersom vi inte isolerade lådan så blev det en tuff vinter för piprankorna, jag hade nån plan att klä in lådan med säckväv men så blev det inte.
Så under våren så räknade jag med att de inte skulle klara sig, så jag köpte en humle istället och satte ner. Men lät piprankorna vara kvar utifall de skulle klarat sig.

Humlen växer på bra trots att det är norrläge och har nu nått taket, nu ska den bara "tjocka på sig" och bli tät och fin 😊

Så här såg det ut för några veckor sedan (null)

(null)

 Och nu ser humlen ut så här 😃
(null)

(null)
Och tittar man noga så ser man att piprankorna också kommer där nere! De har verkligen kämpat sig upp, så jag kommer behöva flytta på dem, eller humlen till nästa år - det kommer bli för trångt för dem alla att trängas i lådan till slut.