vinkelhuset.blogg.se

Vi har byggt ett enplans vinkelhus i Dalarna. Huset byggdes i lösvirke och är 156 kvm stort. Huset stod klart i april 2016.

Fönster i hall och andras ögon

Kategori: Allmänt

Efter att ha skissat hemma själv på en planlösning för huset så tog jag med min egenritade skiss till en arkitekt för en second opinion.

Mitt kluddriga papper såg ut så här..
(null)

Och det arkitekten tipsade om var att sätta ett fönster i den vänstra korridoren förnyat släppa in ljus

Alltså här 

(null)
Här är slutritningen - några andra småsaker är ändrade efter vägens gång, så som att spis och diskho bytt plats på ritningarna tex.

Men i stort sett som jag tänkt mig från början, vilket är roligt att det funkade trots min bristande ritningskunskap. Och det allra viktigaste det blev bra i verkligheten dessutom 😊 sen kan man ju alltid önska större och rymligare men hade gjort samma prioriteringar på rumsstorlek om jag byggt samma hus igen. 

(null)
Och så här ser korridoren ut idag med fönstret sommkom på plats. Man förstår nu att det verkligen skulle ha varit mörkt om det inte satt där! Så där hade arkitekten helt rätt!
I övrigt hade han inga direkta tips eller synpunkter på ritningen, men den timmen han la ner var absolut värt det för detta ljusinsläpp 😊

Kommentera inlägget här: